ÇAKÜ Şabanözü Meslek Yüksekokulu’nun resmi açılış töreni gerçekleştirildi

Çankırı Karatekin Üniversitesi Şabanözü Meslek Yüksekokulunun açılış töreni gerçekleştirildi. Açılış törenine başta Rektörümüz Prof. Dr. Harun Çiftçi olmak üzere Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı Huzeyfe Yücedağ, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu, Çankırı Baro Başkanı Av. Mustafa Deniz, Şabanözü Kaymakamı Emre Urhan, Şabanözü Belediye Başkanı Faik Özcan, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Hüseyin Odabaş, Prof. Dr. İbrahim Çiftçi ve Prof. Dr. Yavuz Demirel, ÇAKÜ akademik ve idari personelleri, Çankırı’daki kurum ve kuruluşların temsilcileri ve de Şabanözülü hemşerilerimiz katılım sağladı. Yoğun bir katılımla yapılan açılışta teröre karşı birlik ve beraberlik mesajı verildi.

Törenin ilk açılış konuşması Rektörümüz Prof. Dr. Harun Çiftçi tarafından yapıldı. Rektör Çiftçi, son dönemde yaşanan terör saldırılarına dikkat çekti. Konuşmasına, açılış programına katılmayı planlayan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, bir önceki gün yaşanan saldırı nedeniyle programlarını ertelemek zorunda kaldığını belirterek başlayan Rektör Çiftçi; “Türkiye`yi her alanda sıkıştırmak isteyen gizli odaklara karşı dimdik ayaktayız. Bu odaklar, Türk milleti üzerindeki emellerini asla gerçekleştiremeyeceklerdir. Terörü lanetliyor, şehitlerimize Allah`tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” şeklinde konuştu.

Rektör Çiftçi, Çankırı Karatekin Üniversitesinin 2007 yılında kurulmuş olmasına rağmen köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirterek üniversitenin yükseköğretim alanındaki misyonuna dikkat çekti. “Üniversitemiz, 1235’te Anadolu’nun ilk darü’ş-şifasına ve 1242’de ilk darü’l-hadisine dayanan bir geçmişe sahiptir. Bugün de eğitim, araştırma ve toplumsal katkı misyonunu sürdürmektedir” diyen Rektörümüz, üniversitenin ulusal ve uluslararası derecelendirme kuruluşlarının listelerinde yer aldığını ve bazı alanlarda Türkiye`nin ilk 20 üniversitesi arasına girmeyi başardığını ifade etti.

“Şabanözü Meslek Yüksekokulunun Kurulması Önemli Bir Adım”

Açılışını yaptıkları Şabanözü Meslek Yüksekokulunun Çankırı’nın ve Şabanözü’nün eğitim ve ilerleyen dönemlerde sanayi potansiyeline büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Rektör Çiftçi, yüksekokulun sağlık alanında Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Çevre Sağlığı ve Veteriner Laboratuvar Teknikleri olmak üzere üç aktif programla öğrenci kabul ettiğini belirtti. Bu programların, Türkiye’nin dört bir yanından tercih edildiğine dikkat çekerek “Bu yüksekokulun kurulması, Çankırı`nın geleceğine yönelik büyük bir yatırımdır. Özellikle organize sanayi bölgeleri bakımından büyük bir potansiyeli olan Çankırı’nın mesleki eğitim bağlamında da önemli bir merkez olacağını vurguladı. Şabanözü’nde kümelenen ve gün geçtikçe gelişen sektörlerin öğrencilerimize sektörel tecrübeler açısından avantaj sağlayacaklarını belirtti.

Çankırı, Sanayi ve Eğitim İş birliği İçin Önemli Bir Merkez

Rektör Prof. Dr. Harun Çiftçi, Çankırı’nın Ankara’ya ve diğer sanayi şehirlerine yakınlığı teşvik kapsamında olması ve sanayi potansiyelinin yüksek olması, bölgedeki tüm sektörlere katkı sağladığını ifade etti. Üniversitenin kamu, sanayi ve eğitim iş birliği doğrultusunda önemli adımlar attığını belirten Rektör Çiftçi; “Çankırı, organize sanayi bölgelerinde çeşitli alanlarda kümelenmenin başlandığı ve üretimin arttığı bir merkez hâline gelmiştir. Bu doğrultuda, üniversitemiz hem akademik bilgi üretimi hem de sektörlerin taleplerine yönelik yeni fikirler geliştirme noktasında ciddi bir gayret içindedir” ifadelerini kullandı.

Şabanözü Meslek Yüksekokulunun kuruluş sürecinde Çankırı’nın dinamiklerinin, sivil toplum kuruluşlarının ve Şabanözü Belediye başkanlığı ve kaymakamlığının önemli rol oynadığını belirten Rektör Çiftçi, bu süreçteki desteklerinden dolayı YÖK Denetleme Kurulu Başkanlarından ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Ali Cengiz Köseoğlu’na teşekkür etti. Rektör Çiftçi; “Şabanözü’nde kendi adına bir Meslek Yüksekokulu kurulmuşsa bunda en büyük destek Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu’nundur diyerek Çankırı ve Şabanözü adına teşekkür etti.

Üniversitenin 3+1 ve 7+1 Eğitim Modeli ile Sektörel Deneyim Kazandırma Hedefi

Çankırı Karatekin Üniversitesinin 3+1 ve 7+1 mesleki iş yeri eğitimi uygulamaları ile öğrencilere sektörel deneyim kazandırma amacını taşıdığını belirten Rektör Çiftçi, bu modelle 28 farklı programda öğrencilerin eğitim aldığını söyledi. Devamında ise “Bugün burada gerçekleştirdiğimiz açılış, bu modelin önemini bir kez daha gösteriyor. Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra sanayi sektörüne hızlı bir şekilde uyum sağlayabilecek bilgi ve beceriyle donatılmaktadırlar” şeklinde konuştu.

Rektör Çiftçi, Şabanözü Meslek Yüksekokulunun kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek “Her güzel şeyin arka planında kahramanlar vardır. Öğrencilerimizden ve personelimizden aldığımız destekle bu yapıyı ortaya çıkardık. İnancımız odur ki bu meslek yüksekokulumuz, milletimiz var oldukça hizmet etmeye devam edecektir. Çankırı’nın fatihi Emir Karatekin’in hatırasını ve emanetini en iyi şekilde temsil edeceklerdir” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Prof. Dr. Necdet Ünüvar`dan Şabanözü Meslek Yüksekokulu Açılışında Birlik ve Beraberlik Vurgusu

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ise açılış konuşmasında meslek yüksekokullarının eğitim sistemi içindeki önemine dikkat çekti. Rektör Prof. Dr. Ünüvar, konuşmasına son dönemde yaşanan terör saldırılarında hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek başladı. Rektör Ünüvar; “Terör, bizi muasır medeniyet seviyesine ulaşma hedefimizden asla vazgeçiremeyecek. Bu olaylar bizi daha da kenetleyecek ve güçlendirecek” dedi. TUSAŞ mühendislerinin “Daha fazla üreteceğiz, daha fazla çalışacağız” sözlerini hatırlatan Rektör Ünüvar, Türkiye`nin üretim ve çalışma azminin her türlü zorluğun üstesinden geleceğini belirtti.

“Meslek Yüksekokulları Bereket Kapısıdır”

Meslek yüksekokullarının üniversiteler için önemli bir değer olduğunun altını çizen Rektör Ünüvar, bu okulların genellikle şehir merkezlerinin uzağında, imkânları kısıtlı yerlerde kurulmasına rağmen büyük katkı sağladığını ifade etti. “Meslek yüksekokulları, bize göre birer bereket kapısıdır” diyen Rektör Ünüvar, Ankara Üniversitesinin de farklı ilçelerde birçok meslek yüksekokuluna sahip olduğunu ve bu okulların eğitim sistemi içindeki değerini her zaman önemsediklerini söyledi. Ankara Üniversitesinin son iki yıl içinde Bala ve Akyurt`ta iki yeni meslek yüksekokulu açtığını belirten Ünüvar, bu gelişmenin ardından üniversitenin Türkiye`deki araştırma üniversiteleri sıralamasında daha üst sıralara yükseldiğini açıkladı.

“Ara Elemanlar, Ekonominin Önemli Çarklarıdır”

Gelişmiş ülkelerde ara elemanların ekonominin ve sanayinin önemli birer çarkı olduğunu vurgulayan Ünüvar, bu alanda yetişen bireylerin Türkiye’nin kalkınmasında büyük rol oynayacağına inandığını belirtti. “Öğrencilerimiz, ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için potansiyel kalkınma unsurlarıdır. O yüzden onlara değer verelim ve sahip çıkalım” diyerek Şabanözü Meslek Yüksekokulunun öğrencilerine başarılar diledi.

Çankırı Karatekin Üniversitesinin 2007 yılında kurulduğunu, bölgedeki ilk meslek yüksekokulunun Ankara Üniversitesine ait olduğunu hatırlatan Ünüvar, meslek yüksekokullarının büyüyüp gelişerek üniversitelere dönüştüğünü belirtti. Şabanözü`nde de meslek yüksekokulunun büyük bir başarı elde edeceğine inandığını ifade eden Ünüvar, “Meslek yüksekokulu, bizim göz bebeğimizdir. Öğrencilerimizi ve öğretim elemanlarımızı çok önemsiyoruz” dedi.

“Sağlık Alanındaki Programlar Memnuniyet Verici”

Eski bir sağlık çalışanı olarak Şabanözü Meslek Yüksekokulunun sağlık alanında programlar açmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Ünüvar, bu alanın Türkiye’nin sağlık hizmetleri başarısına önemli katkılar sunduğunu belirtti. “Sağlık alanındaki programlar, ülkemizin bu alanda elde ettiği başarıyı daha da ileri taşıyacaktır. Bu alanda eğitim gören öğrencilerimize hayatlarında üstün başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Necdet Ünüvar, konuşmasının sonunda Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi`ye ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu`na teşekkür ederek tüm katılımcıları selamladı.

Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu: “Şabanözü’ne Kazandırılan Yüksekokul İlçemize Değer Katacak”

Açılış törenine katılan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu, yaptığı konuşmada yüksekokulun ilçeye sosyal ve kültürel anlamda önemli katkılar sağlayacağını vurguladı. Rektör Prof. Dr. Köseoğlu, konuşmasına terör saldırılarını kınayarak başladı ve bu tür olayların ülkeyi yıldırmak yerine daha da kenetlediğini ifade etti.

Konuşmasında, geçtiğimiz gün gerçekleşen terör saldırısını lanetleyen Rektör Köseoğlu, terörün amacının toplumu sindirmek ve yıldırmak olduğunu belirtti. “Biz asla yılmayacağız. Terör olayları, bizi birbirimize daha da kenetleyecektir. Devletimiz, bu tür olayların tekrar yaşanmaması için gereken her türlü önlemi alacaktır” şeklinde konuşan Köseoğlu, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Şabanözü’ne bir yüksekokul kazandırmanın uzun zamandır hedeflendiğini belirten Köseoğlu, bu hedefin gerçekleşmiş olmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. “Bu yüksekokul, ilçemize sosyal ve kültürel hayat açısından önemli katkılar sağlayacaktır. Hepimizin bu okula sahip çıkması ve öğrencilerimizle yakından ilgilenmesi gerekiyor” dedi. Yüksekokulun ilçeye değer katacağını ve ilçenin gelişimi için önemli bir fırsat sunduğunu belirten Köseoğlu, yerel yöneticilerin bu süreçteki gayretleri için teşekkür etti.

“Öğrencilere En İyi Şartları Sağlamalıyız”

Konuşmasının devamında öğrencilerin eğitim koşullarının iyileştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Rektör Köseoğlu; “Bizim temel ilkemiz şu olmalı: Kendi çocuğumuzu Şabanözü`nde okuyor olarak düşündüğümüzde hangi şartlarda okumasını isteriz? İşte bu şartları burada eğitim gören tüm öğrencilerimize sağlamalıyız” ifadelerini kullandı. Öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması ve eğitim hayatlarının kolaylaştırılması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Üniversite-Toplum İş Birliği Vurgusu

Şabanözü Meslek Yüksekokulunun, ilçe ve üniversite arasında köprü görevi göreceğini ifade eden Köseoğlu, bölgenin karşılaştığı teknik, sosyal ve kültürel sorunların çözümünde üniversitenin katkı sağlayabileceğini belirtti. “Yüksekokulumuz, ilçemizin gelişmesi adına önemli bir potansiyele sahiptir. İlçenin karşılaştığı sorunların çözümüne katkı sağlamak için iş birliği yöntemlerinin geliştirilmesi gerekir” dedi.

Rektör Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu, konuşmasının sonunda Şabanözü Meslek Yüksekokulunun açılışında emeği geçen herkese teşekkür ederek yüksekokulun ilçe ve bölgeye hayırlı olmasını diledi.

Şabanözü Kaymakam Emre Urhan: “Şabanözü Meslek Yüksekokulu Öğrencilerimizin Hayata Hazırlanmasına Katkı Sağlayacak”

Şabanözü Kaymakamı Emre Urhan ise konuşmasında yüksekokulun yeniden yapılandırılmasının ilçeye ve öğrencilere sağlayacağı katkıları anlattı. Kaymakam Urhan, konuşmasına son dönemde yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek ve saldırıyı lanetleyerek başladı.

Kaymakam Emre Urhan, Şabanözü Meslek Yüksekokulunun 337 öğrenci, 14 akademisyen ve 4 idari personeliyle ilçenin bir parçası olduğunu belirtti. “Öğrencilerimiz için üniversite yıllarını hayatlarının en güzel dönemi olarak anmalarını sağlamak adına nasıl değer katabiliriz diye sürekli akademisyenlerimizle istişare hâlindeydik” diyen Kaymakam Urhan, öğrencilere yönelik çeşitli imkânlar sunduklarını ifade etti.

Spor ve Eğitim İmkânları ile Destek

Kaymakam Urhan, Gençlik ve Spor Müdürlüğü aracılığıyla öğrencilerin spor kurslarına, takım kurma etkinliklerine ve turnuvalara katılım fırsatı bulduğunu belirtti. Ayrıca Halk Eğitim’den alınan sertifikaların, öğrencilerin çeşitli sınavlara girme hakkı kazanmalarına yardımcı olduğunu vurgulayan Kaymakam Urhan, “Öğrencilerimiz hem eğitimlerini sürdürüp hem de sertifikalar alarak kendilerini hayata daha hazır hâle getirebilecekler” dedi.

Kütüphane İmkânlarının Yaygınlaştırılması

Şabanözü’ndeki kütüphane hizmetlerinden öğrencilerin yararlanabilmesi için bilgilendirme yaptıklarını belirten Urhan, “337 öğrencimizin kütüphanemizden haberdar olmalarını sağladık ve onlara kütüphanenin yeri ile çalışma saatleri hakkında gerekli yönlendirmeleri yaptık” dedi. Devamında ise ilçede öğrencilere sunulabilecek tüm imkânları değerlendirdiklerini ifade etti.

Şabanözü Belediye Başkanı Faik Özcan, üniversitenin ilçeye gelmesinin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişim açısından önemli fırsatlar yaratacağına inandıklarını ifade etti. Özcan, “Rektör hocamız Sayın Harun Çiftçi’ye, Şabanözü’ne sağladığı destekler için teşekkür ediyoruz. Bugün, ilçemizde uzun zamandır hayal edilen ve hak ettiğimiz meslek yüksekokulunu kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Yayınlanma Tarihi: 27 Ekim 2024 Pazar