Sosyal hizmetler programının amacı; kamu, özel ve sivil toplum kuruluşlarında yürütülen sosyal hizmet uygulamaları alanında ihtiyaç duyulan nitelikli ara elaman yetiştirilmesini sağlamaktır. Sosyal hizmet programı mezunları, sosyal hizmetler alanında çalışan profesyonel meslek elemanları ile işbirliği içerisinde; birey, aile, toplum sorunlarının çözümünde ve günümüz toplumlarında yaşanan fırsat eşitsizliklerini, gelir dağılımını ve adaletsizliklerini ortadan kaldırmayı amaçlayan çalışmalarda yer alırlar.
Bu programdan mezun olan öğrenciler; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kuruluşlarda (İl/ilçe müdürlükleri, sosyal hizmet merkezleri, çocuk yuvaları, sevgi evleri, çocuk evleri, bakım ve rehabilitasyon merkezleri, huzurevi yaşlı bakım rehabilitasyon merkezleri vb.), Sağlık Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel hastanelerde, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı rehberlik araştırma merkezlerinde, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, kreş ve gündüz bakımevlerinde, Adalet Bakanlığı’na Bağlı Kurum ve Kuruluşlar ile Cezaevi ve Denetimli Serbestlik Birimlerinde, İl İlçe Belediyelerinde, Kredi ve Yurtlar Müdürlüğünde Sosyal Hizmetler Yardımcı Elemanı olarak çalışabilirler.
Bu programdan mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı ile (DGS) ile Sosyal Hizmet ve Sosyoloji lisans eğitimlerine devam edebilir. Daha sonra yüksek lisans ve doktora eğitimleri alabilir.